بررسی کارکرد AssistiveTouch در اپل

بررسی AssistiveTouch ؛ دستیار لمسی محبوب اپل

دارندگان محصولات اپل ازجمله iPhone، iPad و iPod touch احتمالا مربع یا دایره ای شناور در محیط  iOS را مشاهده کرده اند به نام AssistiveTouch و از قابلیت‌های آن بهره می برند. یکی از قابلیت‌های متمایز کننده و جذاب  iOS که کاربران اندرویدی رویای داشتن آن را به صورت بومی در دستگاه خود دارند. برخلاف ظاهر کوچک آن، قابلیت های بسیار فراوان و متنوعی دارد که با کمک آن می توانید دستگاه خود را با چند لمس کنترل کنید. در این مقاله به بررسی قابلیت های این دستیار لمسی کوچک می پردازیم پس با مسیرمدرن همراه باشید.

AssistiveTouch

اولین بار در  iOS 5 قابلیتی به نامه AssistiveTouch معرفی شد، یک دکمه شناور مجازی که به کاربران اجازه میداد با چند لمس از قابلیت  iPhone خود استفاده کنند و کارکردن با یک دست با گوشی را ( که استیو جابز علاقه زیادی به آن داشت ) حتی آسان تر از قبل می کرد. این دکمه توانایی تعریف فرمان های حرکتی شخصی سازی شده را نیز داشت.
AssistiveTouch پس از آن بسیار محبوب شد و در هر نسخه جدید iOS بهبود یافت یا قابلیت جدیدی به آن اضافه شد. پس از فراگیری آن در بین کاربران iOS، اندرویدی ها سعی در ارائه قابلیت مشابه داشتند که به دلیل ایرادات فراوان، باطن متفاوت سیستم عامل اندروید، عدم ارائه آن در اندروید خالص و وجود اپ های شخص ثالث فراوان برای این قابلیت، با شکست مواجه شد. هرچند در سال های اخیر برخی کمپانی های اندرویدی آن را به صورت بومی در دستگاه های خود قرار دادند اما باز هم به AssistiveTouch اپل نرسیدند. در ابتدا این دکمه به صورت مربع با گوشه های گرد در دستگاه های iOS وجود داشت. اما با معرفی iPhone X، اولین گوشی تمام صفحه اپل، این دکمه در آیفون های بدون دکمه هوم به صورت دایره ای شکل درآمد. در iOS و iPad OSنسخه 14، این دکمه به بلوغ رسیده و اوج کارایی خود را به رخ می کشد و دارندگان دستگاه های اپل باید از قابلیت های آن اطلاع داشته باشند تا از دستگاه های خود بهره ی بیشتری ببرند.

برای فعال سازی این دکمه، Settings را باز کنید و این مسیر را دنبال کنید: Accessibility —> Touch —>  AssistiveTouch و اسلایدر مربوط به فعالسازی آن را لمس کنید. پس از فعالسازی، این دکمه بر روی صفحه نمایان شده و می‌توانید آن را به هر قسمت از کناره های صفحه نمایش منتقل کنید. حال به بررسی بخش های مختلف صفحه مربوط به می پردازیم.

مطلب پیشنهادی :
کاربرد ویژگی LiDAR Scanner در آیفون 12

AssistiveTouch فعال سازی


AssistiveTouch:

Customize Top Level Menu:

در این قسمت کاربر میتواند منوی آغازین این دکمه را به شکل دلخواه شخصی سازی کند. شما میتوانید عملگرهای این منو را زیاد و کم کنید و برای هر کدام عملکرد دلخواه خود را انتخاب کنید. این عملگرها شامل موارد متعددی هستند که پر کاربرد ترین آنها را بررسی میکنیم:

۱. Accessibility Shortcut: با استفاده از Accessibility Shortcut شما میتوانید میانبری برای فعالسازی یا غیر فعال کردن قابلیت های موجود در Accessibility داشته باشید. این میانبر ها شامل موارد متعددی هستند از جمله تغییرات رنگ صفحه نمایش، سیاه سفید کردن صفحه، قابلیت های دیداری و شنیداری و … که در بخش مربوط به خود میتوانید موارد مورد نیاز را انتخاب کنید و در سریع ترین زمان آنها را فعال یا غیر فعال کنید. همچنین میتوانید با سه بار فشردن دکمه هوم در آیفون های با دکمه هوم یا سه بار فشردن دکمه سمت راست در آیفون های تمام صفحه، این قابلیت ها را فعال یا غیر فعال کنید.

۲. App Switcher: این عملگر، صفحه مربوط به مالتی تسکینگ ( چند وظیفگی ) را باز می‌کند. همچنین می‌توانید با دوبار فشردن دکمه هوم یا بالا آوردن و نگه داشتن اسلایدر در آیفون های تمام صفحه آن را نمایان کنید.

۳. Control Center: این عملگر، کنترل سنتر را نمایان می‌کند. همچنین میتوانید در آیفون های با دکمه هوم با حرکت از پایین صفحه به بالا و در آیفون های تمام صفحه با حرکت از بالای صفحه سمت راست به پایین صفحه آن را نمایان کنید.

۴. Custom: در این قسمت میتوانید عملگرهای شخصی خود را بسازید.

۵. Device: در این قسمت عملگرهایی قرار دارد که ترتیب آنها ثابت هستند و بیشتر مربوط به عملکردهای تکی یا ترکیبی دکمه های فیزیکی دستگاه هستند.

۶. Gestures: در این قسمت میتوانید از فرمان های حرکتی اپل یا فرمان های حرکتی شخصی خود برای تعامل با محیط سیستم عامل استفاده کنید.

۷. Home: این عملگر دقیقا عملکرد دکمه ی هوم را دارد. با یک بار لمس آن به صفحه هوم میروید، با دو بار لمس صفحه مولتی تسکینگ باز میشود و با لمس و نگه داشتن سیری را فعال می‌کنید.

۸. Lock Rotation: این عملگر باعث میشود که محیط سیستم عامل با چرخش گوشی نچرخد و از حالت عمودی به افقی یا برعکس جا به جا نشود. برای این کار همچنین می‌توانید به کنترل سنتر مراجعه کنید.

مطلب پیشنهادی :
اپل از مک بوک ایر جدید خود مجهز به تراشه "Apple Silicon M1" رو نمایی کرد.

۹. Lock Screen: دستگاه را قفل میکند.

۱۰. Mute: این عملگر دستگاه را بی صدا می‌کند. برای این کار همچنین میتوانید از دکمه سویچ تعبیه شده در سمت چپ دستگاه هم استفاده کنید.

۱۱. Notification Center: صفحه ی مربوط به اعلان ها را باز میکند. برای اینکار همچنین می‌توانید از سمت بالای صفحه با سمت پایین حرکت کنید تا صفحه اعلان ها نمایان شود.

۱۲. Reachability: با این عملگر میتوانید برای کار کردن راحت تر با آیفون خود با یک دست، کل رابط کاربری را به سمت پایین بیاورید و به بالای صفحه نمایش دسترسی داشته باشید. برای این کار همچنین می‌توانید دو بار دکمه ی هوم را لمس کنید یا در آیفون های بدون دکمه هوم، اسلایدر را به سمت پایین بکشید.

۱۳. Restart: آیفون را ریستارت می‌کند.

۱۴. Rotate Screen: این عملگر بدون اینکه دستگاه خود را بچرخانید، صفحه را از حالت عمودی به افقی یا برعکس می‌کند.

۱۵. Screen Shot: برای گرفتن عکس از صفحه نمایش گوشی است.

۱۶. Scroll: با این عملگر می‌توانید در منو ها و رابط کاربری از بالا به پایین، چپ به راست و برعکس آنها حرکت کنید.

۱۷. Shake: در دستگاه های iOS و iPad OS، قابلیت جالبی به نام Shake To Undo وجود دارد که شما می‌توانید هر کار ناخواسته ای را که انجام دادید، با تکان دادن دستگاه خود برگردانید. مثل نوشتن متن، حذف متن و… . این عملگر بدون نیاز به تکان دادن فیزیکی دستگاه، این کار را ممکن می سازد.

۱۸. Siri: با معرفی iPhone 4S توسط استیو جابز بزرگ، از دستیار صوتی اپل به نام Siri رونمایی شد. برای فعال کردن آن در دستگاه های با دکمه ی هوم، دکمه ی هوم را فشار داده و نگه دارید و در دستگاه های تمام صفحه، دکمه ی روشن کردن را فشار داده و نگه دارید. این عملگر بدون نیاز به این کار، Siri را فعال میکند. البته شما میتوانید با گفتن «Hey Siri»  این دستیار صوتی را فعال کنید اما دستگاه های قدیمی از این قابلیت پشتیبانی نمی کنند.

۱۹. SOS: این مورد برای مواقعیست که در خطر هستید و در شرایط بحرانی قرار دارید. با فعال سازی حالت خطر، دستگاه شما با بلند ترین صدای ممکن شروع به پخش صدای آژیر میکند، با مخاطبین اضطراری شما و مراکز رسمی اضطراری تماس گرفته و موقعیت شما را برای آنها ارسال میکند. برای فعال سازی آن دستور ترکیبی با دکمه های فیزیکی وجود دارد اما برای سهولت میتوانید از این عملگر استفاده کنید.

مطلب پیشنهادی :
ارزان‌ترین ساعت اپل به نام اپل واچ SE روانه بازار می‌شود

۲۰. Spotlight: این قسمت قادر به جستجو در تمامی قسمت های دستگاه شما است. برای فعالسازی میتوانید از این عملگر استفاده کنید یا در صفحه هوم، انگشت خود را از میانه صفحه به پایین بکشید.

۲۱. Volume Up and Down: با استفاده از این عملگرها میتوانید عملکرد دکمه های فیزیکی کاهش یا افزایش صدا را انجام دهید.

۲۲. Speak Screen: با استفاده از این عملگر، میتوانید محتوای موجود بر روی صفحه نمایش را به دستگاه خود بسپارید تا برای شما بخواند! این قابلیت از زبان های زیاده پشتیبانی میکند اما متاسفانه هنوز زبان فارسی به آن اضافه نشده.

۲۳. Scroll: گزینه های اسکرول را میتوانید به صورت تکی از این قسمت انتخاب کرده و استفاده کنید.

۲۴. Shortcuts: میتوانید موارد موجود در اپ Shortcuts را در این قسمت به AssistiveTouch اضافه کنید.

Custom Actions:

در کادر مربوط به این قسمت، سه گزینه ی Single-Tap، Double-Tap و Long Press وجود دارد. تمامی قابلیت های بالا را میتوانید با یک بار لمس دکمه، دو بار لمس یا لمس و نگه داشتن آن به صورت مستقیم داشته باشید. همچنین اگر قابلیت های محدودی نیاز دارید، میتوانید در قسمت Single-Tap گزینه Open Menu را غیر فعال کنید تا استفاده از قابلیت های مورد نظر ساده تر شود. برای مثال بنده با دو بار لمس آیفون خود را قفل کرده و با نگه داشتن دکمه، اسکرین شات تهیه میکنم. همچنین میتوانید مدت نگه داشتن و فاصله ی بین دو بار لمس را تایین کنید تا از فعال شدن عملگرها به صورت اتفاقی جلوگیری کنید.

Idle Opacity:

اگر شما از دسته کاربرهایی هستید که به دلیل ایجاد حواس پرتی در استفاده از دستگاه خود، AssistiveTouch را غیر فعال کرده اید، با کمک این بخش میتوانید هاله ی آن را کمرنگ تر کنید. همچنین اگر هاله شما بسیار کمرگ هست و در پیدا کردن این دکمه با مشکل مواجه هستید، میتوانید هاله ی آن را پررنگ تر کنید.

شخصی سازی دکمه AssistiveTouch

در نهایت شما میتوانید با شخصی سازی دکمه AssistiveTouch به کاربرد مورد نظر خودتان از این دکمه ی دوست داشتنی برسید و بسیار سریع تر و راحت تر از دستگاه خود استفاده کنید. همچنین با کمک این دکمه مجازی، استفاده کمتری از دکمه های فیزیکی دستگاه خود خواهید داشت و به عمر مفید آنها می‌افزایید.

برای خواندن آموزش های بیشتر میتوانید به بخش آموزش های سایت مسیرمدرن بروید.

کلیدواژه : آیفوناپلویژه
محمد معین اعلایی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *