ممنوعیت واردات گوشی‌های بالای 300 یورو به ایران لغو شد!

ظاهرا ممنوعیت واردات گوشی هوشمند با قیمت بالای ۳۰۰ یورو، تا اطلاع ثانوی لغو شده است.

انجمن واردکنندگان موبایل و تبلت و لوازم جانبی اتاق بازرگانی ایران دیروز اطلاعیه‌ای مهم در رابطه به با منع واردات گوشی های هوشمند با قیمت بیش از 300 یورو را منتشر کرد.

این اطلاعیه بصورت زیر است :

“احتراماً، پیرو نامه 60/91390 مورخ 11 تیر ماه 99 که امروز به انجمن رسیده است، بنا به تصمیمات جلسات مورخ 2/4/99 کارگروه نظارت و تخصیص ارز، با توجه به محدودیت‌‌های اعمال شده در سقف تخصیص ارز واردات موبایل در سال جاری و ممنوعیت واردات کالای بالای 300 یورو در رویه مسافری و تجاری، با توجه به مساعدت و حمایت مدیر کل دفتر خدمات بازرگانی وزارت صمت مقرر گردید، بازرگانان محترم برای قبض انبارهای قبل از 26 خرداد اقدام به دریافت کوتاژ و بروزرسانی فایل ارسالی به انجمن جهت تجمیع و اعلام به آن اداره کل تا روز سه شنبه 17 تیر ماه نمایند.”

انتشار این خبر در روز قبل باعث شده است از همان روز وجود گوشی‌های آیفون و دیگر برند ها را محدود کرده است.
از انتهای اسفندماه، شاهد کمبود گوشی‌های هوشمند در بازار ایران و واردات محدود آن به علت شیوع ویروس کرونا در سطح دنیا بودیم. البته محدودیت‌های ورود کالای IT در ایران تنها به‌ علت شیوع کرونا نبوده و روال دریافت ارز برای این دسته کالا نیز با محدودیت‌های شدیدی رو‌به‌رو شده است.
پس از وقفه‌ای که به‌دلیل اشتباه وزارت صنعت، معدن و تجارت در ثبت سفارش سخت‌افزار رخ داد، درگیری دیگری در امر واردات تجهیزات فناوری اطلاعات به وجود آمد و مشخص شد که واردکنندگان این کالاها قادر به دریافت ارز از سیستم بانکی نیستند. بنا به اعلام بانک مرکزی، واردکنندگان تجهیزات فناوری اطلاعات باید ارز موردنیاز خود را از صادرات تأمین کنند.

مطلب پیشنهادی :
محدود شدن آیپد پرو 2021 به حافظه رم 5 گیگ !
ممنوعت واردات تلفن های همراه بالای 300 یورو
ممنوعت واردات تلفن های همراه بالای 300 یورو

پشت پرده ممنوعیت واردات چیست ؟

پس از پیگیری‌های سخت‌ از نهادهای مسئول، مشخص شد که این خبر صحت دارد و کارگروه نظارت و تخصیص ارز بخشنامه‌ای در خصوص ممنوعیت وارادات گوشی‌های بالای 300 یورو تصویب کرده است. هنوز به‌طور دقیق مشخص نیست که این قانون دقیقاً از چه تاریخی اجرایی شده یا خواهد شد، اما به واردکنندگان توصیه شده که از همین حالا از واردات گوشی‌های بالای 300 یورو خوددرای کنند، چراکه ممکن است از همین امروز هم امکان رجیسترکردن آن ها در سامانه همتا وجود نداشته باشدکه البته در همین امروز هم سامانه همتا خدمات خوبی را به کاربران ارائه نمی دهد.
بنابر آمارهای رسمی کشور، در حال حاضر گوشی‌های زیر 300 یورو چیزی در حدود 80 درصد از سهم بازار و انتخاب خریداران را به خود اختصاص می‌دهند. از همین رو تصمیم برآن شده که تنها به این بخش از نیاز بازار ارز وارداتی تعلق بگیرد. بدین ترتیب شرکت‌های واردکننده موبایل در صورت اقدام به واردات گوشی بالای 300 یورو، ارز وارداتی دریافت نخواهند کرد.
در راستای حمایت از این تصمیم کارگروه نظارت و تخصیص ارز بانک مرکزی، مقرر شده تا واردات گوشی‌های مسافری بالای 300 یورو هم به کشور ممنوع شود. از آنجایی که بسیاری از واردکنندگان غیررسمی، با ترفند واردات مسافری اقدام به ثبت و رجیستری گوشی‌های وارد شده می‌کنند و با اصطلاح کالای قاچاق وارد کشور می‌کنند، برای جلوگیری از ادامه این روند و قاچاق گوشی بالای 300 یورویی، حکم ممنوعیت برای گوشی‌های مسافری نیز صدق خواهد کرد.

این به این معنی است که دیگر ما با گوشی‌های رده بالای سامسونگ، اپل و حتی هواوی خداحافظی کنیم. ضمن اینکه ما نمی‌دانیم در بخش ورود مسافری، آیا قانون به صورت کامل اعمال خواهد شد و آیا جلوی رجیستر گوشی وارد شده مسافری واقعا گرفته خواهد شد یا نه. اما هویداست که حتی اگر بخش ورود مسافری گوشی هم به صورت نسبی باز بماند، قیمت گوشی‌های پرچم‌دار باز هم فزونی خواهد گرفت.

مطلب پیشنهادی :
اپل واچ سری 6 با قابلیت نظارت بر اکسیژن خون معرفی خواهد شد!
ممنوعیت واردات گوشی‎های بالای 300 یورو
ممنوعیت واردات گوشی‎های بالای 300 یورو

تفسیر این خبر شامل موارد زیر می‎شود :

  1. متاسفانه به صورت غیرمستقیم به روشنی اعلام می‌کند که مجبور به سختگیری در هزینه منابع ارز موجود در داخل کشور هستیم.
  2. عملا گیگ سخت‌افزاری شدن در ایران با این رویه، وجود خارجی نخواهد داشت و شکاف فناوری بین داخل و خارج ایران همچنان توسعه پیدا خواهد کرد.
  3. احتمالا دوست‌داران فناوری در داخل ایران خود را باید برای یک دوره طولانی کاربری محدودشده به گوشی‌های میان‌رده یا برندهایی مانند جی پلاس آماده کنند.
  4. تجربه نشان داده است که آن قشری که در داخل ایران بهینه‌ترین مصرف از گوشی‌های پرچم‌دار را داشتند و واقعا به فناوری عشق می‌ورزیدند و از گجت‌های خود برای تفاخر استفاده نمی‌کردند، قشر متوسط بودند.
  5. با تحلیل رفتن این بخش و عملا محدود شدن بیشتر ورود گجت‌ها، تصور زمانی که جماعتی داشتیم که پای پست‌های سایت‌ها و وبلاگ‌ها می‌نشستند و پست‌های مرور گوشی‌ها را می‌خواندند و با هم مجادلات سخت می‌کردند، دشوار و در حد خواب و خیال شده!
  6. ضمن اینکه در پایان تاکید می‌کنیم که همه چیز در پوسته نیست و همچنان کاری که شما با موبایل‌ها و تبلت‌ها می‌کنید مهم است. هنوز هم می‌توانید کتاب و صفحات وب با گوشی‌های ساده‌تر، بدون هیچ مشکلی بخوانید و در این ایام کرونا، اگر دوربین گوشی‌تان به‌روز نباشد، مسئله خاصی رخ نمی‌دهد.

پس برای مایی که جز نظاره اخبار و تصمیم‌ها نمی‌توانیم کاری کنیم، همان بهتر که امید خود را حفظ کنیم.

در نهایت می‌توان گفت دارندگان گوشی‌های پرچمدار، باید امسال قید خرید مدل جدیدتر گوشی خود را بزنند و با همان مدل قبلی سر کنند. تامین گوشی مورد نیاز و مورد علاقه آنها هزینه‌های زیادی برای دولت برمی‌دارد و ممنوعیت واردات مسافری این گوشی‌ها نیز به سبب این بوده تا راه قاچاقی وارد شدن آن توسط سودجویان گرفته شود؛ فارغ از اینکه این تصمیم دولت در شرایط کنونی درست است یا خیر، موضوع محرز اینست که این طرح در نهایت در سال ۹۹ اجرایی خواهد شد و بازار موبایل کشور بیش از پیش به آشوب خواهد رسید.

مطلب پیشنهادی :
چگونه رویداد Unleashed اپل را مشاهده کنیم؟
محمد معین اعلایی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *