
جدایی اپل از اینتل: اپل اعلام کرد که معماری Mac از اینتل به چیپ های ARM مخصوص به خودش تغییر پیدا میکند و مسیر شبیهسازی پیشهادی را ارائه میدهد.

اپل و اینتل دو برندی که حدود 15 سال است که نامشان کنار هم قرار دارد. از چندی پیش زمزمههایی از جدایی این دو شرکت شنیده میشد که با نزدیک شدن به اواسط سال جاری، این زمزمه ها به یک چیز اشاره داشتند و آن هم جدایی اپل از اینتل و طراحی پردازنده های اختصاصی خود بر پایهی ARM است. علت این جدایی را میتوان درجا زدن شرکت اینتل دانست درحالی که اپل روز به روز پیشرفت کرده است.
در رویداد WWDC اعلام شد که پردازندههای اینتل به طور کامل کنار گذاشته خواهد شد و تراشههای اختصاصی “اپل سیلیکون” برای مک ساخته خواهد شد.

درمورد زمان ارائهی این تراشهها اعلام شده که قبل از پایان سال این تراشهها ساخته و عرضه خواهدشد اما انتقال کامل به این پلتفرم حدود دو سال طول خواهد کشید. مهمترین مزیت این تغییر امکان اجرای نیتو اپهای iOS و آیپد روی سیستمعامل macOS در آینده است. استفاده از این پردازندههای جدید باعث میشود انرژی مصرفی کاهش پیدا کند و بازدهی افزایش داشته باشد. معماری چیپها بهترین کارایی را نسبت به هر وات مصرفی خواهد داشت. تراشههای اپل از CPU, GPU, SSD controller و بسیاری از اجزای دیگر استفاده میکند. این تراشه طبق ساختار خاص مک طراحی شده و در آنها از تکنولوژیهایی مثل شبکه سازی عصبی، پردازشگر گرافیکی و غیره استفاده میشود.
اپل اعلام کردهاست که درحال کار روی خانوادهی SoCs (سیستمی روی تراشه) است تا در مجموعه مک خود چه لپ تاپ و چه دسکتاپ مستقر شود. اپل با طراحی macOS Big Sur برنامههای خود را بهروز کرده است تا از تراشههای جدید اپل بهطور بومی، از جمله Final Cut Pro پشتیبانی کند.
توسعه دهنگان میتوانند با جمع آوری برنامههای خود در نسخه جدید Xcode برای بروزرسانی اقدام کنند.
همچنین اپل اعلام کرده است که شرکای کلیدی مثل Adobe و Microsoft قبلا بسیاری از برنامههای خود را که روی ARM اجرا میشوند دریافت کردهاند. گفته شده است که “روزتا 2” در macOS Big Sur به صورت خودکار اپ های فعلی را بر اساس معماری جدید ترجمه خواهد کرد.
برای اطلاع از تازهترین اخبار رویداد WWDC و همچنین دیگر اخبار اپل به وبسایت مسیر مدرن مراجعه کنید.